The Northeastern housing studio was based upon the most easily recognizable housing type in Boston, the rowhouse. From Beacon Hill to the South End and into Roxbury the rowhouse deals with a smaller scale of housing not often found in the urban environment.This studio was focused on a reinterpretation of the rowhouse to function in modern urban life. The Push Pull Unit is based on the lateral movement of the party wall separating two parcels of 20’ x 60’. The strategy for this design began with   two extended service cores  . The party wall wraps around these cores creating large living spaces at the center of the parcels. The push of this volume is accentuated within the adjacent unit by negative space produced from the floor pulling away from the extending volume. Each unit in a pair of parcels is given a larger extended living space. 
       
     
02 FN.jpg
       
     
Rhino Test 6.png
       
     
Rhino Test 2.png
       
     
Rhino Test 5.png
       
     
Rhino Test 3.png
       
     
  The Northeastern housing studio was based upon the most easily recognizable housing type in Boston, the rowhouse. From Beacon Hill to the South End and into Roxbury the rowhouse deals with a smaller scale of housing not often found in the urban environment.This studio was focused on a reinterpretation of the rowhouse to function in modern urban life. The Push Pull Unit is based on the lateral movement of the party wall separating two parcels of 20’ x 60’. The strategy for this design began with   two extended service cores  . The party wall wraps around these cores creating large living spaces at the center of the parcels. The push of this volume is accentuated within the adjacent unit by negative space produced from the floor pulling away from the extending volume. Each unit in a pair of parcels is given a larger extended living space. 
       
     

The Northeastern housing studio was based upon the most easily recognizable housing type in Boston, the rowhouse. From Beacon Hill to the South End and into Roxbury the rowhouse deals with a smaller scale of housing not often found in the urban environment.This studio was focused on a reinterpretation of the rowhouse to function in modern urban life. The Push Pull Unit is based on the lateral movement of the party wall separating two parcels of 20’ x 60’. The strategy for this design began with two extended service cores. The party wall wraps around these cores creating large living spaces at the center of the parcels. The push of this volume is accentuated within the adjacent unit by negative space produced from the floor pulling away from the extending volume. Each unit in a pair of parcels is given a larger extended living space. 

02 FN.jpg
       
     
Rhino Test 6.png
       
     
Rhino Test 2.png
       
     
Rhino Test 5.png
       
     
Rhino Test 3.png