The Northeastern housing studio was based upon the most easily recognizable housing type in Boston, the rowhouse. From Beacon Hill to the South End and into Roxbury the rowhouse deals with a smaller scale of housing not often found in the urban environment.This studio was focused on a reinterpretation of the rowhouse to function in modern urban life. The Push Pull Unit is based on the lateral movement of the party wall separating two parcels of 20’ x 60’. The strategy for this design began with   two extended service cores  . The party wall wraps around these cores creating large living spaces at the center of the parcels. The push of this volume is accentuated within the adjacent unit by negative space produced from the floor pulling away from the extending volume. Each unit in a pair of parcels is given a larger extended living space. 
       
     
DSC_0058.JPG
       
     
 This analysis of Copley Square was completed at Northeastern University during the Summer of 2009. The objective of the studio was to explore multiple methods of representation to convey spatial and historical information of Copley Square in Boston. The projects are as follows: he relationship of activities in the square versus the Boston Public Library (BPL) adjacent, a how to analysis of the BPL, an illustrative map of Copley Square, a historical analysis of the south side of the square, and lastly a solar exposure and shadow study.